INFORMATION VISUALIZATION FROM DATA WAREHOUSE AGGREGATED TABLES FOR TOP-MANAGERS - Savoska, Snezana; Loshkovska, Suzana (My University, 2008)
Sadašnji trend u globalnoj ekonomiji je efikasno koriščenje informacija kako bi kompanije opstojile na tržištu. Zbog toga, menadžerima je potrebna brza i korisna informacija vizuelnog oblika da bi mogle da donese odluke i predvide budučnost. Svrha ovog truda je prikazati koriščene metode da bi menadžeri dobili vizuelne prikaze željenih informacija i kako doći do njih. Za ovu svrhu, koriste se kompaniski skladovi podataka, a za pripremu podataka za vizuelizaciju i povečavanju brzine prikaza, koriste se trigeri i procedure za kreiranje agregiranih tabela iz skladova podataka. Us to, prikazane su tehnike koje su odgovorajuče za vizuelizaciju specifičnih informacija.
Keywords: Menadžerski izveštaji, Skladovi podataka, Vizuelizacija informacija, Vizuelizacija podataka