Browsing "Faculty of Dramatic Arts" by Title


Or, select a letter below to start browsing
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 4 to 15 of 15 < previous 
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
ДОМИНАНТНИТЕ ПОЕТИЧКИИ ЕСТЕТИЧКИ ТОПОСИ ВО ТЕАТАРСКИОТ СИСТЕМ НА ПИТЕР БРУКСузана Киранџиска2014Thesis
ДРАМАТА ВО ТЕАТАРОТ И ДРАМАТА ВО ТЕЛЕВИЗИЈАТА - Од реалистичниот театар до ТВ серија -Деан Дамјановски2013
МЕНАЏИРАЊЕ И РЕПУТАЦИЈА НА ЈАВНИТЕ КУЛТУРНИ ИНСТИТУЦИИМери Георгиевска2015Thesis
Митопоетските елементи во современата македонска драматургијаМишел Павловски2002Thesis
ОРГАНИЗАЦИСКА СТРУКТУРА И РАКОВОДЕЊЕ ВО ИНСТИТУЦИИТЕ ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА - СТУДИЈА НА СЛУЧАЈ - МСУ СКОПЈЕМира Гаќина2016Thesis
ПРИМЕНА НА МЕТОДОТ НА ХАРОЛД ГAСКИН ВО ПРЕТСТАВАТА „БЕЛГРАДСКА ТРИЛОГИЈА“ НА БИЉАНА СРБЉАНОВИЌНина Николиќ2020Thesis
ПРИМЕНАТА НА СИМБОЛИТЕ НА РЕЖИСЕРОТ ИСА ЌОСЈА ВО ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ „ТРАГИ“Беким Селе2019Thesis
ПРОСТОРНИТЕ ТЕОРИИ НА РУДОЛФ ФОН ЛАБАН АПЛИЦИРАНИ ВО ТАНЦОВАТА ПРАКТИКАИскра Шукарова2014Thesis
ПРОСТОРНИТЕ ТЕОРИИ НА РУДОЛФ ФОН ЛАБАН АПЛИЦИРАНИ ВО ТАНЦОВАТА ПРАКТИКАIskra Shukarova2014Thesis
РЕСЕМАНТИЗАЦИЈА НА МИТЕМИТЕ ВО ПОСТДРАМСКИТЕ ФОРМИ НА ТЕАТAРОТ (ЕЛЕКТРА: СЛУЧАИ)Сашо Димоски5-May-2019Thesis
Стратешко позиционирање на организација од културата и уметностаИгор Вецовски; Igor Vecovski2012Thesis
ТЕОРИЈА И ПРАКТИКА НА ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ (Казимиеж Карабаш, Столе Попов, Мајкл Мур)Антонио Митриќески2010Thesis