Browsing "Faculty of Dramatic Arts" by Issue Date

Showing results 1 to 15 of 15
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Митопоетските елементи во современата македонска драматургијаМишел Павловски2002Thesis
Macedonian Postmodern Theatre (Македонски постмодерен театар)Ana Stojanoska (Ана Стојаноска)Jan-2006Book
Dimitar Kjostarov - Realistic poetics and aesthetics of one theatre directorAna StojanoskaMar-2007Thesis
ТЕОРИЈА И ПРАКТИКА НА ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ (Казимиеж Карабаш, Столе Попов, Мајкл Мур)Антонио Митриќески2010Thesis
Стратешко позиционирање на организација од културата и уметностаИгор Вецовски; Igor Vecovski2012Thesis
ДРАМАТА ВО ТЕАТАРОТ И ДРАМАТА ВО ТЕЛЕВИЗИЈАТА - Од реалистичниот театар до ТВ серија -Деан Дамјановски2013
Dimitar Kjostarov (Димитар Ќостаров - Реалистичката поетика и естетика на еден режисер)Ana Stojanoska (Ана Стојаноска)2014Book
ДОМИНАНТНИТЕ ПОЕТИЧКИИ ЕСТЕТИЧКИ ТОПОСИ ВО ТЕАТАРСКИОТ СИСТЕМ НА ПИТЕР БРУКСузана Киранџиска2014Thesis
ПРОСТОРНИТЕ ТЕОРИИ НА РУДОЛФ ФОН ЛАБАН АПЛИЦИРАНИ ВО ТАНЦОВАТА ПРАКТИКАИскра Шукарова2014Thesis
ПРОСТОРНИТЕ ТЕОРИИ НА РУДОЛФ ФОН ЛАБАН АПЛИЦИРАНИ ВО ТАНЦОВАТА ПРАКТИКАIskra Shukarova2014Thesis
МЕНАЏИРАЊЕ И РЕПУТАЦИЈА НА ЈАВНИТЕ КУЛТУРНИ ИНСТИТУЦИИМери Георгиевска2015Thesis
ОРГАНИЗАЦИСКА СТРУКТУРА И РАКОВОДЕЊЕ ВО ИНСТИТУЦИИТЕ ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА - СТУДИЈА НА СЛУЧАЈ - МСУ СКОПЈЕМира Гаќина2016Thesis
ПРИМЕНАТА НА СИМБОЛИТЕ НА РЕЖИСЕРОТ ИСА ЌОСЈА ВО ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ „ТРАГИ“Беким Селе2019Thesis
РЕСЕМАНТИЗАЦИЈА НА МИТЕМИТЕ ВО ПОСТДРАМСКИТЕ ФОРМИ НА ТЕАТAРОТ (ЕЛЕКТРА: СЛУЧАИ)Сашо Димоски5-May-2019Thesis
ПРИМЕНА НА МЕТОДОТ НА ХАРОЛД ГAСКИН ВО ПРЕТСТАВАТА „БЕЛГРАДСКА ТРИЛОГИЈА“ НА БИЉАНА СРБЉАНОВИЌНина Николиќ2020Thesis