Browsing "Faculty of Dentistry" by Issue Date

Jump to a point in the index:
Showing results 41 to 60 of 3177 < previous   next >
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Анатомо-клинички испитувања на Recessus alveolarisСерафимова О, Јосифовски Ј, Карговска А.1967Journal Article
Латерогении и промени во темпоромандибуларниот зглобСерафимова С, Серафимова О.1967Journal Article
Наши искуства со изработка на привремени заштитни коронки од ортофил изработени директно во устатаСилјановски В.1967Proceeding article
Изработка на мостови со директно моделирање во устата со акрилати што сами полимеризираатСилјановски В.1967Proceeding article
Приказ на еден случај со палатинална папиларна хиперплазијаСимов Ѓ.1967Journal Article
Имедијатни протези и протези со вештачки корениСимов Ѓ.1967Journal Article
Промени во орофацијалниот систем при рахитисотСерафимова С, Лазаревска Б, Карговска-Клисарова А.1967Journal Article
Сидеропенична анемија и устаМилошевска Л, Лазаревска Б1967Journal Article
Технологија на акрилатитеФилјански М.1967Journal Article
Улогата на стоматологот во здравственото воспитување на народотПауновска Б.1967Journal Article
Наши забележувања за импактираните забиСимовска Т, Серафимова О, Серафимова С.1967Journal Article
Профилакса и рана терапија при вилично забните аномалииСмилев Д.1967Journal Article
Неуралгии на Нервус тригеминусСмилев Д.1967Journal Article
Максилофацијалните повреди во СР МакедонијаСмилев Д.1967Journal Article
Osteomyelitis maxillae при новородени и доенчињаСмилев Д.1967Journal Article
Прилог кон дијагностиката на пулпините заболувањаТавчиовски И, Цветковиќ Н, Урумова Е, Нечева Љ.1967Journal Article
Последици од задоцнета профилакса на забната пулпа при трауми во детска возрастТавчиовски И, Нечева Љ.1967Journal Article
Протезирање во детска возрастТавчиовски И, Нечева Љ, Цветковиќ Н, Мирчева М.1967Journal Article
Кариес на млечните заби со осврт на вториот млечен моларТавчиовски И, Нечева Љ.1967Journal Article
Протетичко згрижување на еден случај со Paloshisis по хируршкото затворање на палатумотСимов Ѓ.1967Journal Article