Browsing "Faculty of Dentistry" by Issue Date

Jump to a point in the index:
Showing results 21 to 40 of 3267 < previous   next >
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Апроксимална амалгамска пуњења и пародонцијумТавчиовски И, Минев И, Томчева Н.1964Journal Article
Покушај лечења виличних циста методом имплантације гипсаПоп-Николов Д.1965Journal Article
Наше искуство во лекувањето на хроничен апикален пародонтитисТавчиовски И, Цветковиќ Н.1965Journal Article
Кандидијаза во устата како последица на антибиотичната терапијаЛазаревска Б, Милошевска Л.1965Journal Article
Геминација на млечен заб како претходник на хипердонцијаНечева Љ, Лазаревска Б.1965Journal Article
О стеченим неправилностима зуба код деце настале услед спољних узрокаОрданоски П.1965Journal Article
Наши искуства во лекувањето на сублуксации на темпоромандибуларниот зглоб со MorruathinВасков И, Симовска Т, Серафимова О, Туџаров Т.1966Journal Article
Развој употребе акрилата у стоматологијиЖелезаров Д, Филјански М.1966Journal Article
Кариесот кај децата и младината од училишна возрастТавчиовски И, Нечева Љ, Цветковиќ Н, Мирчева М, Рафајловски Р, Стојановски Ј.1966Journal Article
Секундарен кариесТавчиовски И, Цветковиќ Н, Нечева Љ.1966Journal Article
Варијации во клиничката манифестација Стивенс-Јохнсон синдромотЛазаревска Б, Милошевска Л1966Journal Article
Конзервативно лекување на прогресивната пародонтопатијаМилошевска Л, Лазаревска Б.1966Journal Article
Малигни тумори во максилофацијалната регијаВасков И, Серафимова О, Туџаров Т.1967Journal Article
Примена на остеосинтезата во лечењето на фрактури на долната вилицаВасков И, Серафимова О.1967Journal Article
Наши искуства во лечењето на одонтогените флегмониВасков И, Серафимова О.1967Journal Article
Развиток на стоматолошкиот кадар на СРМ во последните 2О годиниВасилевски Б.1967Journal Article
Усовршување на акрилатитеЖелезаров Д, Филјански М.1967Journal Article
Технологија на акрилатитеЖелезаров Д, Филјански М.1967Journal Article
Видови ортодонтски аномалии и нивната фреквенција на нашето одделениеКаркалашев Р.1967Journal Article
Прекубројни заби причинители на дизгнатииСерафимова С, Серафимова О, Симовска Т.1967Journal Article