Faculty of Philosophy, Collection 08: MA Theses / Магистерски тези Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 365
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
enikodinovska2017.pdf.jpgСоциолошки аспекти на медиумската алиенација во Република МакедонијаНикодиновска, Елизабета2017Thesis
dbelevski2019.pdf.jpgВлијаниeтo на процесите на интеграција и фрагментација врз мирот и стабилностаБелевски, Дејан2019Thesis
mrabadziska2019.pdf.jpgБрегалничката област во X и XI векРабаџиска, Марија2019Thesis
rstojkoska2019.pdf.jpgПристапност, искористеност и квалитетот на социјалните услуги за жртви на семејно насилство на територија на Град СкопјеСтојкоска, Радица2019Thesis
emstojanova2019.pdf.jpgМерки и протоколи за спречување на трговијата со луѓе во Република Македонија и земјите од ЕУСтојанова, Емилија2019Thesis
dgeleva2019.pdf.jpgПсихосоцијална помош и поддршка на зависници од дрогаГелева, Драгана2019Thesis
acocovska2019.pdf.jpgТимска работа во јавната администрација: состојби и предизвициЧочовска, Анастасија2019Thesis
ssulejmanova2019.pdf.jpgОдносот помеѓу слободата на изразување, навредливиот говор и говорот на омраза низ примерот на „Шарли Ебдо“Сулејманова, Сања2019Thesis
sbebic2019.pdf.jpgФеноменот на климатските промени како деструктор на животната средина и глобална безбедносна заканаБебиќ, Сузана2019Thesis
mjovanova2019.pdf.jpgОблици на интеркултурна комуникација преку програмата за културна размена „Работа преку лето и патување во САД“Јованова, Марица2019Thesis
mcanevski2019.pdf.jpgРеформи на политиките за социјална помош во Европа: состојби и предизвици во Република МакедонијаЦаневски, Мартин2019Thesis
mstojmanovic2019.pdf.jpgФеноменолошката парадигма во социологијата во контекст на прашањето за јазикотСтојмановиќ, Магдалена2019Thesis
klazareva2019.pdf.jpgСоцијалните последици од работење во ноќни смени на медицинскиот персонал во Европската унија и Република МакедонијаЛазарева, Катерина2019Thesis
mtaleska2019.pdf.jpgСтавовите на наставниците од редовните основни училишта кон инклузивното образование во Oпштина СтругаТалеска, Маја2019Thesis
snacevska2019.pdf.jpgРегулирање на приватната безбедност во државите од Југоисточна ЕвропаНацевска, Симона2019Thesis
rdislijeska2019.pdf.jpgКариерна патека и мотивација за работа на вработениДишлијеска, Робертина2019Thesis
ratanasovski2019.pdf.jpgМенаџирање на човечки ресурси во полицијата со осврт на селекција на кадриАтанасовски, Роберт2019Thesis
inacharova2019.pdf.jpgПоставеноста на приватната безбедност во национални и меѓународни рамки и потребата од нејзино регулирањеНачарова, Ивана2019Thesis
ijovanovska2019.pdf.jpgМестото и улогата на недржавните актери во спроведување контрола на безбедносниот сектор на Република МакедонијаЈовановска, Ивана2019Thesis
zlpopovski2019.pdf.jpgПроектот за човекот и неговите општествени претпоставки во филозофијата на Хосе Ортега-и-ГасетПоповски, Златко2019Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 365