Browsing "St. Clement of Ohrid Faculty of Theology in Skopje" by Author Ѓоко Ѓорѓевски


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 1 to 20 of 25  next >
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Clemetia во Proverbium на Vulgata‎Ѓоко Ѓорѓевски2018Proceeding article
‎Амос, порокот пастир и неговата книгаЃоко Ѓорѓевски2018Journal Article
Библискиот концепт за општествената одговорност во делата на свети Климент ‎Охридски‎Ѓоко Ѓорѓевски2016Proceeding article
Божјиот збор во Стариот завет‎Ѓоко Ѓорѓевски2020Proceeding article
Големите пророштва на малите пророци: композицијата на дванаесетте пророци ‎како една книгаЃоко Ѓорѓевски2016Article
Грижата за животната средина низ призмата на Библијата и на ЦркватаЃоко Ѓорѓевски2019Proceeding article
‎Духовното наследство на Свети Наум ОхридскиЃоко Ѓорѓевски2021Proceeding article
Езерски созерцанија за водите во псалмитеЃоко Ѓорѓевски2020Proceeding article
‎Историско-културолошкиот аспект на поклоништвото во контекст на ‎афирмација на културното наследствоЃоко Ѓорѓевски2021Proceeding article
‎Наум – објавувач на Божјата казна и пророк на Божјата утехаЃоко Ѓорѓевски2021Journal Article
Општествено-политичките процеси и улогата на Охридската архиепископија низ ‎вековитеЃоко Ѓорѓевски; Виктор Недески2021Article
Охрид – Духовно светилиште ‎Ѓоко Ѓорѓевски2018Proceeding article
Почетокот и крајот на мудроста (Проп. 12,9-14)‎Ѓоко Ѓорѓевски2020Proceeding article
Препрочитување на ,,Молитва” од Блаже Конески низ призмата на ‎псалтирскиот прологЃоко Ѓорѓевски2022Proceeding article
‎ Промотивна реч на Зборникот на трудови од Меѓународниот научен ‎симпозиум: „Манастир Свети Јован Крстител – Слепче, Духовен, книжевен и ‎уметнички центар“, Слепче 2015‎Ѓоко Ѓорѓевски2018Other
Пророкот Михеј за праведоста, милосрдието и смиреноста како единствен ‎вистински одговор пред Божјиот суд (Михеј 6,1-8)‎Ѓоко Ѓорѓевски2020Journal Article
‎Пророкот Јона и проблемот на прифаќање на Божјото милосрдиеЃоко Ѓорѓевски2018Journal Article
Религиската едукација – македонското и европското искуствоЃоко Ѓорѓевски2021Proceedings
Религискиот аспект во сакралното културно наследство, со осврт на ‎Скопје и скопскоЃоко Ѓорѓевски2020Proceeding article
Свети Гаврил Светогорец - епископ Велички и Magnum IubilaeumЃоко Ѓорѓевски2019Proceeding article