Browsing "Faculty of Architecture" by Title


Or, select a letter below to start browsing
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 148 to 167 of 175 < previous   next >
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Архитект Андреја Дамјанов / Architect Andreja DamjanovХаџиева Алексиевска, Јасмина - Касапова, Елизабета / Hadzieva Aleksievska , Jasmina - Kasapova, Elizabeta2001Book
Архитект Сотир Томоски (1899-1985), - прилог во “Архитектурата на почвата на Македонија од средината на XIX до крајот на XX век”, книга 14Касапова, Елизабета2006Article
Архитектонски опсервации на старата црква во Манастирот Св. Јован Крстител кај с. Небрегово, ПрилепскоКасапова, Елизабета2015Article
Архитектонски особености на манастирската црква „Св. Јован Претеча“, СлепчеКасапова, Елизабета2017Article
Архитектурата на новата музеологија: Од музеј-зграда до музеј-територијаМери Батакоја26-Dec-2019Book
Архитектурата на црквата Св. Димитрија - Марков манастирКасапова, Елизабета2012
Архитектурата на црквата Успение на Богородица - ТрескавецКасапова, Елизабета 2009Book
Влијанието на скопскиот железнички јазол врз концептите на урбанистичките планови за Скопје (1873-1963)Христова-Поповска, Анета2019Book
Влијанието на скопскиот железнички јазол врз концептите на урбанистичките планови за Скопје (1873-1963)Христова-Поповска, Анета2019Book
ZEMAK 2018-1.pdf.jpgВреметраење на оптоварувања за Скопје-Петровец врз база на јавно достапни извори на податоциТромбев, Ѓ., Тромбева-Гаврилоска, А., Мијаковски, В.2018Proceeding article
Градежните фази на црквата Св. Димитрија во ВелесКасапова, Елизабета2020Article
Доградбите на Светиклиментовата црква на Плаошник како одговор на современите текови во доцновизантиската архитектураКасапова, Елизабета2017Article
Екстратекстови кон изложбата „Загрозени видови“ во Приридонаучниот музеј во СкопјеМери Батакоја2019Journal Article
Колажи, монтажи и асемблажи: од евоцирачка слика до архитектонски просторМери Батакоја; Марија Мано Велевска2016
Културолошките аспекти во теоретското творештво на архитект Живко Поповски : Мислевме дека можеме да живееме заборавајќиМери Батакоја2017Journal Article
МАПИРАЊЕ НА „СИНТЕЗАТА НА УМЕТНОСТИТЕ“ ВО МАКЕДОНСКИ КОНТЕКСТMeri Batakoja2022Article
На Скопје, со љубов! Архитектонската мисла на Живко ПоповскиАнета Христова; Мери Батакоја13-Nov-2017Book
Одржлива заштита - Перзистентноста на поранешната архитектура во времето на опозицииMihajlo Zinoski2019Book
Пишување архитектура. Релации помеѓу архитектурата и литературатаБлагоја Бајковски, Ана РафаиловскаJun-2023Article
Преродбенските дострели во сакралната архитектура на ОхридКасапова, Елизабета2019Journal Article