Faculty of Philosophy, Collection 07: PhD Theses / Докторски дисертации Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 154
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
vpetrovski2004.pdf.jpgЕтничноста како фактор за образование во Република МакедонијаПетровски, Владо2004Thesis
mkondovska2017.pdf.jpgПретпристапната помош како дел од кохезиската политика на Европската УнијаВељовска Кондовска, Марија2017Thesis
zhoglev1996.pdf.jpgОпштествени последици од компјутеризацијатаЖоглев, Златко1996Thesis
sjovanovska2003.pdf.jpgЗабраните во мултиетничките и мултирелигиските селски заедници во прилепскоРизоска Јовановска, Соња2003Thesis
ljbasevska2002.pdf.jpgЦрквата и световнотоХристова-Башевска, Љупка2002Thesis
esimoska1990.pdf.jpgПолитичката социјализација на учениците во основните училиштаСимоска, Емилија1990Thesis
vborovska2013.pdf.jpgОпштествениот контекст и промените на улогите на мајчинствотоБоровска, Викторија2013Thesis
almanasievski2015.pdf.jpgВлијанието на религискиот фундаментализам врз религиската толеранција во Република МакедонијаМанасиевски, Александар2015Thesis
nstojanoski1993.pdf.jpgОсновните детерминанти на разводите во бракот во Република МакедонијаСтојаноски, Нелко1993Thesis
mmanchevska2017.pdf.jpgРодовата димензија на политичката партиципација во Европската Унија и во Република МакедонијаМанчевска, Маја2017Thesis
jmanasijevski2017.pdf.jpgСтратегиските партнерства на Европската Унија како инструмент на заедничката надворешна и безбедносна политика во контекст на мултиполарниот поредокМанасијевски, Јован2017Thesis
lmirtezani2012.pdf.jpgПретпристапната помош на Европската Унија за развој на човечките ресурски во Република МакедонијаМиртезани, Локман2012Thesis
baliji2013.pdf.jpgПолитичката интеграција на муслиманите во Европската Унија (случај на Велика Британија, Франција и Германија)Аљији, Башким2013Thesis
ggeorgievski1996.pdf.jpgКомуникациските функции на политичките партии во современата социологијаГеоргиевски, Гоце1996Thesis
dmojsoski2007.pdf.jpgЕкономските и социјални аспекти на воздушниот транспорт и неговата улога во развојот на единствениот европски пазар и проширувањето на ЕУМојсоски, Дејан2007Thesis
ptgeorgievski1981.pdf.jpgСоцијалната структура на студентите во СР Македонија и нејзиното влијание врз изборот на факултетотГеоргиевски, Петре Т.1981Thesis
ljpecijareski1994.pdf.jpgСоцијалната динамика во критичката теорија на Франкфуртската школаПечијарески, Љупчо1994Thesis
vlilievski2013.pdf.jpgПредрасудите кон лицата со психички растројства и нивната вклученост на пазарот на трудотИлиевски, Владимир 2013Thesis
zvuchev2010.pdf.jpgСтареењето на населението како фактор за реформи во доменот на пензискиот систем и вработувањето на старите лица: меѓународни пристапи и национални предизвициВучев, Зоран2010Thesis
alela2012.pdf.jpgСоцијалниот статус на семејството и појавата на зависности кај членовитеЛела, Африм2012Thesis
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 154