Faculty of Philosophy, Collection 02: Monographs / Монографии Collection home page

Browse
Subscribe to this collection to receive daily e-mail notification of new additions RSS Feed RSS Feed RSS Feed
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 25
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Atanasovski, A. - Pijanec vo XIII i XIV vek.pdf.jpgПијанец во XIII и XIV векАтанасовски, Александар 1996Monograph
книга другарство.pdf.jpgДругарството меѓу врсниците (психолошки аспекти)Шурбановска, Орхидеја 2018Monograph
ЗДРАВЈЕТО КАКО ПРАВО, ЗДРАВЈЕТО КАКО ОБВРСКА final.pdf.jpgЗдравјето како право, здравјето како обврскаРадуловиќ, Македонка 2018Monograph
alatan13.pdf.jpgМатија Властар: СинтагмаАтанасовски, Александар 2016Monograph
kniga vnatre final.pdf.jpgФормите на генитив сингулар во микенскиот грчки и ајолските дијалектиЏукеска, Елена 2014Monograph
(2.11)-70 години ИКС-библиографија (мастер).pdf.jpgБиблиографија на вработените и дипломираните на Институтот за класични студии на Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во СкопјеСофрониевски, Валериј ; Џукеска, Елена ; Димовска Јањатова, Весна 2016Reference Book
Епистоларниот дискурс на Марк Тулиј Кикерон.pdf.jpgЕпистоларниот дискурс на Марк Тулиј КикеронКочовска, Светлана 2014Monograph
Ilievski B. - Demografskite karakteristiki.pdf.jpgДемографските карактеристики на вардарска Македонија меѓу двете светски војниИлиевски, Борче 2017Monograph
Ilievski B. - Makedonsko-srpskite crkovni odnosi 1944-1970.pdf.jpgМакедонско-српските црковни односи 1944–1970Илиевски, Борче 2011Monograph
Gjorgjiev V. - Podzemnata republika. Dame Gruev i Makedonskoto Revolucionerno Dvizenje (2010).pdf.jpgПодземната република. Даме Груев и Македонското револуционерно движењеЃорѓиев, Ванчо 2010Monograph
Gjorgjiev V.  - Andon Janev Kjoseto (2016).pdf.jpgАндон Јанев – ЌосетоЃорѓиев, Ванчо 2016Monograph
Gjorgiev V. - Trajko Kitancev (2015).pdf.jpgТрајко КитанчевЃорѓиев, Ванчо 2015Monograph
Gjorgjiev V. - Kralot na Blatoto (005-315) (2013).pdf.jpgКралот на блатото. Апостол ПетковЃорѓиев, Ванчо 2013Monograph
Gjorgjiev V. - Anastas Lozancev (2014).pdf.jpgАнастас ЛозанчевЃорѓиев, Ванчо 2014Monograph
Ackoska V. - Slavejko Arsov (2014).pdf.jpgСлавејко АрсовАчкоска, Виолета 2014Monograph
Ackoska V. - Georgi Bazdarov (2015).pdf.jpgГеорги БаждаровАчкоска, Виолета 2015Monograph
Todorovska M. - Dijabolicnata priroda na svetoto (2016).pdf.jpgДијаболичната природа на светотоТодоровска, Марија 2016Monograph
Todorovska, M. - Mitot kako sveta skazna (2015).pdf.jpgМитот како света сказнаТодоровска, Марија 2015Monograph
nevladiniot-sektor-kako-eticki-korektiv-na-opstestvoto-2008.pdf.jpgНевладиниот сектор како етички коректив на општествотоДонев, Дејан 2008Monograph
Визуелната ефикасност кај лицата со оштетен видДимитрова Радојичиќ, Даниела 2011Monograph
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 25