Browsing "Faculty of Philosophy" by Author Andonov Poljanski, Hristo


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 1 to 20 of 30  next >
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Une lettre de Napoléon Bonaparte de 1798 et ses premières actions politiques dans les BalkansAndonov Poljanski, Hristo 1973Journal Article
Антон Драндар и неговите становишта по македонското прашањеАндонов Полјански, Христо 1971Journal Article
„Апелот“ на Ѓорги Ив. Капчев од 1899 год.Андонов Полјански, Христо 1970Journal Article
Босанско-херцеговачки устанак 1875 и 1876 године у извештајима британског конзула у Солуну и други прилозиАндонов Полјански, Христо 1977Journal Article
Велика Британија и Македонија – Културно-историски погледАндонов Полјански, Христо 1980Journal Article
Ѓорче Петров и проблемот на неговото убиствоАндонов Полјански, Христо 1982Journal Article
Делото на МетодијАндонов Полјански, Христо 1985Journal Article
Еден извештај од 1920 година за ситуацијата во Солун и во Приморска МакедонијаАндонов Полјански, Христо 1971Journal Article
Еден непознат статистички преглед за населението во битолскиот вилает од 1897 годинаАндонов Полјански, Христо 1969Journal Article
Еден прашалник од 1860 година за положбата на населението во Битолскиот вилаетАндонов Полјански, Христо 1974Journal Article
Илинден 1903Андонов Полјански, Христо 1986Journal Article
Името на Скопје во англиските извори и литератураАндонов Полјански, Христо 1962Journal Article
Кон британските извештаи за воените аспекти на Илинденското востаниеАндонов Полјански, Христо 1983Journal Article
Кон прашањето на германско-македонските односи во минатотоАндонов Полјански, Христо 1978Journal Article
Маркс и историјатаАндонов Полјански, Христо 1983Journal Article
Мисијата на Виљем Мартин Лик во МакедонијаАндонов Полјански, Христо 1969Journal Article
Мотиви од Македонија во „Златна гранка” од Џемс Џорџ ФрејзерАндонов Полјански, Христо 1977Journal Article
Неколку австриски документи за стопанската ситуација во Македонија непосредно пред Илинденското востаниеАндоновски Полјански, Х. 1959Journal Article
Неколку соопштенија од 1896 година за изворите на финансирањето и вооружувањето во македонското национално-ослободително движењеАндонов Полјански, Христо 1974Journal Article
Обидот на Мехмед Али да подигне востание во Македонија (1839–1841 година)Андонов Полјански, Христо 1970Journal Article