Browsing "Faculty of Philosophy" by Author Achkoska, Violeta

Showing results 1 to 13 of 13
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Taking off Moslem women’s veils in Republic of Macedonia after the Second World WarAchkoska, Violeta 2001Journal Article
vachkoska1993.pdf.jpgАграрот и селото во Македонија 1945–1955 годинаАчкоска, Виолета 1993Thesis
Ackoska V. - Georgi Bazdarov (2015).pdf.jpgГеорги БаждаровАчкоска, Виолета 2015Monograph
Историски и современи македонски парадокси – случајот на Венко МарковскиАчкоска, Виолета 2009Journal Article
Историјата како потреба – помеѓу минатото и сегашностаАчкоска, Виолета 2008Journal Article
Македонската емиграција во Бугарија и афирмацијата на македонската национална посебност во периодот на формирање на асномска МакедонијаАчкоска, Виолета 2010Journal Article
Македонската историографија и некои методолошки аспекти во проучувањето на личностите од најновата историјаАчкоска, Виолета 2000Journal Article
Меѓунационалните односи и прашањето за употребата на знамињата на народностите во СРМ во шеесетите години на XX векАчкоска, Виолета 2005Journal Article
Општествено-економскиот развој на современата македонска држава (1944-2004)Ачкоска, Виолета 2004Journal Article
Политичките прилики за време на формирањето на првата Народна Влада на МакедонијаАчкоска, Виолета 2006Journal Article
Ackoska V. - Slavejko Arsov (2014).pdf.jpgСлавејко АрсовАчкоска, Виолета 2014Monograph
Содржините на комунистичката агитација и пропаганда од востанието до слободата (1941-1944)Ачкоска, Виолета 2012Journal Article
Студиите по историја и болоњскиот процес – проблеми и перспективиАчкоска, Виолета 2007Journal Article