Browsing "Faculty of Philosophy" by Author Atanasovski, Aleksandar


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 1 to 20 of 32  next >
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
punimi_atanasovski.pdf.jpgKonstantini i Madh dhe tranzicioni nga historia e epokës antike në atë mesjetareAtanasovski, Aleksandar 2018Journal Article
alatan06.pdf.jpgSilence of women in Byzantium between the canon law and the realityAtanasovski, Aleksandar 2015Journal Article
Балканот и Македонија во политичките преговори и договори помеѓу Византија, Србија и Бугарија во првата половина на XIV векАтанасовски, Александар 1995Journal Article
Бугарските завладувања на Македонија во IX и X векАтанасовски, Александар 2021Journal Article
Велбужд како престолнина на Господин Константин и неговите вазални односи со ОсманлиитеАтанасовски, Александар 2004Journal Article
alatan11.pdf.jpgВизантинци – начин на живот. Лекции за студенти.Атанасовски, Александар 2017Book
Византискиот модел за решавање на конфликтиАтанасовски, Александар 2008Journal Article
alatan03.pdf.jpgВизантија и Словените од Македонија во VII векАтанасовски, Александар 2006Journal Article
Византија и Словените од околината на Солун во VII векАтанасовски, Александар 2007Journal Article
alatan12.pdf.jpgВрските помеѓу Македонија и Хрватска во средниот векАтанасовски, Александар 2017Journal Article
alatan05.pdf.jpgЗа некои недоречености во средновековната историографија и потребата за нивно корегирањеАтанасовски, Александар 2017Proceeding article
alatan01.pdf.jpgЗа някои въпроси на брака и развода в Синтагмата на Матей ВластарАтанасовски, Александар 2013Journal Article
Имотите на манастирот Св. Георги Горг Скопски во Велбужд и околинатаАтанасовски, Александар 2011Journal Article
2015 Koi bile komitopulite i od kogo otpadnale.pdf.jpgКои биле Комитопулите и од кого ’отпаднале’?Саракински, Војислав ; Атанасовски, Александар 2015Proceeding article
Кон прашањето околу местоположбата на имотите на Злетовската епархија во Пијанец, според грамотата на цар Душан од 1347Атанасовски, Александар 1991Journal Article
Кој, кога и зошто го поставил св. Климент Охридски за епископ?Атанасовски, Александар 2020Proceeding article
Македонија и Mакедонците во делото на Никифор Григора – византиски историограф од XIV векАтанасовски, Александар 2000Journal Article
alatan13.pdf.jpgМатија Властар: СинтагмаАтанасовски, Александар 2016Monograph
alatan04.pdf.jpgМолкот на жените во Византија помеѓу каноните и реалностаАтанасовски, Александар 2016Journal Article
Недовербата меѓу ,,Балканците“ во XIV век, последици и поукиАтанасовски, Александар 2005Journal Article