Browsing "Faculty of Music" by Issue Date

Jump to a point in the index:
Showing results 1 to 20 of 25  next >
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Bužarovski, DimitrijeJordanoska, Trena 20-Jan-2001Reference Book
Skalovski, TodorJordanoska, Trena 20-Jan-2001Reference Book
MacedoniaBužarovski, Dimitrije; Jordanoska, Trena 20-Jan-2001Reference Book
Музиката во македонските свадбени обичаи во 21 векДимитријевски, Александар2014Book
Рецензија на монографијата Танец : промотор на фолклорно-корегорафската школа со национален предзнак / Кирил Тодевски, Блаже ПалчевскиДимитријевски, Александар2014Other
Linin, AleksandarJordanoska, Trena 3-Sep-2014Reference Book
ŠtipJordanoska, Trena 3-Sep-2014Reference Book
Muratovski, FimčoJordanoska, Trena 3-Sep-2014Reference Book
Firfov, ŽivkoJordanoska, Trena 3-Sep-2014Reference Book
Palfi, LadislavJordanoska, Trena 3-Sep-2014Reference Book
TetovoJordanoska, Trena 3-Sep-2014Reference Book
Музичкиот сегмент во обредот „Истерување на чумата“ – студија на случај од с.Истибања, Источна МакедонијаДимитријевски, Александар2015Article
Orient and Occident Encounters in Dimitrije Buzarovski’s Oratorio “Radomir’s Psalms”Jordanoska, Trena 3-Apr-2015Article
Sarievski, AleksandarJordanoska, Trena ; Bužarovski, Dimitrije28-May-2015Reference Book
Badev, NikolaJordanoska, Trena ; Bužarovski, Dimitrije28-May-2015Reference Book
Redžepova, EsmaJordanoska, Trena ; Bužarovski, Dimitrije28-May-2015Reference Book
Ilieva, VaskaJordanoska, Trena ; Bužarovski, Dimitrije28-May-2015Reference Book
Rekonstrukcija pionirske delatnosti Ladislava Palfija u razvoju makedonskog pijanizmaJordanoska, Trena 2017Article
Институционалните наспроти вонинституционалните форми на изучување на македонскиот музички фолклор во Република МакедонијаДимитријевски, Александар2017Journal Article
ЧАЛГИСКАТА МУЗИЧКА ТРАДИЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА НИЗ ПРИМЕРОТ НА ОХРИДСКАТА ЧАЛГИЈАДимитријевски, Александар2017Article