Loading... 2 0 5 0 false
trifunoski.jpg picture
Full Name
Trifunoski, Jovan F.
Vernacular Name
Јован Ф. Трифуноски
 
Variants
Трифуноски, Јован Ф.
Trifunoski, J. F.
Трифуноски, Ј. Ф.
 
Main Affiliation
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications
(Articles)Results 1-10 of 10 (Search time: 0.052 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Албанското население во селата од Скопско ПолеТрифуноски, Јован Ф. 1954Journal Article
2Горња ПчињаТрифуноски, Јован Ф. 1954Journal Article
3За средновековните села на манастирот Св. Андреја крај ТрескаТрифуноски, Јован Ф. 1951Journal Article
4За торбешите во поречието на Маркова рекаТрифуноски, Јован Ф. 1951Journal Article
5За турското население во полошките селаТрифуноски, Јован Ф. 1953Journal Article
6Македонските родови во Полог со потекло од АлбанијаТрифуноски, Јован Ф. 1952Journal Article
7МоравицаТрифуноски, Јован Ф. 1948Journal Article
8Податоци за потеклото и миграциите на поедини албански родови во Северозападна МакедонијаТрифуноски, Јован Ф. 1952Journal Article
9Села кои сега не постоат во ПологТрифуноски, Јован Ф. 1949Journal Article
10Средњевековна жупа ИногоштаТрифуноски, Јован Ф. 1954Journal Article