Loading... 2 0 5 0 false
m.jpg picture
Full Name
Panov, Branko
Vernacular Name
Бранко Панов
 
Variants
Панов, Бранко
Panov, B.
Панов, Б.
 
Main Affiliation
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications
(Articles)Results 1-15 of 15 (Search time: 0.03 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Die Mission von Bregalnitza Konstantin des Philosophen – KirilPanov, Branko 1977Journal Article
2Богомилското движење во Македонија одразено во писмата на Теофилакт ОхридскиПанов, Бранко 1976Journal Article
3За престојот на Кирил и Методиј во малоазиската планина ОлимпПанов, Бранко 1987Journal Article
4Имунитетот и феудалната рента во Македонија во XI и XII век според писмата на Теофилакт ОхридскиПанов, Бранко 1970Journal Article
5Кон 1100-годишнината од смртта на македонскиот и сесловенскиот просветител МетодијПанов, Бранко 1985Journal Article
6Марксизмот и современата византологијаПанов, Бранко 1983Journal Article
7Мисионерската дејност на Климент Охридски во МакедонијаПанов, Бранко 1993Journal Article
8Николај Н. Дурново за македонското прашањеПанов, Бранко 1986Journal Article
9Охрид и Охридската област во XIII и XIV векПанов, Бранко 1984Journal Article
10Охрид и Охридската област во време на бугарското владеење (средина на IX в.–969)Панов, Бранко 1980Journal Article
11Охрид и Охридската област во првите векови по словенската колонизација (VI-VIII век)Панов, Бранко 1978Journal Article
12Охрид и Охридската област од средината на X до крајот на XII векПанов, Бранко 1983Journal Article
13Светите Кирил и Методиј и нивното македонско и сесловенско делоПанов, Бранко 1996Journal Article
14Ставот на австрискиот двор спрема Македонија и македонскиот народ непосредно по ликвидирањето на Карпошовото востаниеПанов, Бранко 1995Journal Article
15Штип и Брегалничка област во Средниот век (VI - крајот на XII век)Панов, Бранко 1982Journal Article