Loading... 2 0 5 0 false
adjievski.jpg picture
Full Name
Adjievski, Kosta
Vernacular Name
Коста Аџиевски
 
Variants
Аџиевски, Коста
Adjievski, K.
Аџиевски, К.
 
Main Affiliation
 
Loading... 3 0 5 0 false

Results 1-15 of 15 (Search time: 0.089 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Велешката област во VI и првите децении на VII векАџиевски, Коста 1999Journal Article
2Востанието на Драгота (1255 г.)Аџиевски, Коста 1999Journal Article
3Деспот Алексиј Слав – самостоен феудален владетел во МакедонијаАџиевски, Коста 1977Journal Article
4Илинденското востание и македонските револуционери од илинденскиот период во филателијатаАџиевски, Коста 2003Journal Article
5Имотите на манастирот Трескавец надвор од Пелагонија (идентификација и лоцирање)Аџиевски, Коста 1997Journal Article
6Македонија во првите години по формирањето на Латинското царство (1204–1207)Аџиевски, Коста 1982Journal Article
7Манастирски имоти во велешката област во XIII и XIV векАџиевски, Коста 2003Journal Article
8Пелагонија во VI и VII векАџиевски, Коста 1991Journal Article
9Пелагонија во времето на Самуил и Гаврил РадомирАџиевски, Коста 1986Journal Article
10Потчинување на Македонија од страна на Теодор I Ангел и формирање на Солунското царствоАџиевски, Коста 1982Journal Article
11Првиот крстоносен поход и ПелагонијаАџиевски, Коста 1992Journal Article
12Првите никејски освојувања во Македонија и ликвидирањето на Солунското царствоАџиевски, Коста 1983Journal Article
13Прилог кон христијанската топонимија на Македонија. Населби со имињата на Бог/Теос и БогородицаАџиевски, Коста 2008Journal Article
14Сакрални споменици во Велешката област од средниот век (VI-XIV в.)Аџиевски, Коста 2001Journal Article
15Стипион (Ступион) не е ШтипАџиевски, Коста 1987Journal Article