Loading... 2 0 5 0 false
vsof.jpg picture
Full Name
Sofronievski, Valerij
Vernacular Name
Валериј Софрониевски
 
Variants
Софрониевски, Валериј
Sofronievski, V.
Софрониевски, В.
 
Main Affiliation
 
Email
valerij@fzf.ukim.edu.mk
 
Researcher ID
 
Loading... 3 0 5 0 false

Results 1-12 of 12 (Search time: 0.06 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Грчки или новогрчкиСофрониевски, Валериј 2008Journal Article
2Документите No. 58 и No.103 од збирката на Хоматијан како извор за историјата на ПологСофрониевски, Валериј ; Петровски, Бобан 2005Journal Article
3За преведувањето старогрчки условни реченици на македонски јазикСофрониевски, Валериј 2003Journal Article
4За терминологијата во грчкиот глаголски системСофрониевски, Валериј 2002Journal Article
5За транслитерацијата на грчките буквиСофрониевски, Валериј 2000Journal Article
6Македонски превод на ὥστε реченицитеСофрониевски, Валериј 2004Journal Article
7Македонскиот превод на честичката δήСофрониевски, Валериј 2006Journal Article
8По трагите на божилакотСофрониевски, Валериј 2009Journal Article
9[приказ] Витомир Митевски. Платоновото учење за душатаСофрониевски, Валериј 2006Article
10Рецепцијата на ајсоповските басни во Македонија пред и во времето на преродбатаСофрониевски, Валериј 1997Journal Article
11Терминолошка и семантичка детерминација на именскиот атрибут во старогрчкиот јазикСофрониевски, Валериј 2005Journal Article
12Феноменот жена во светот на уметничките прагмиСофрониевски, Валериј 2001Journal Article