Loading... 2 0 5 0 false
ackoska.jpg picture
Full Name
Achkoska, Violeta
Vernacular Name
Виолета Ачкоска
 
Variants
Ачкоска, Виолета
Achkoska, V.
Ачкоска, В.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Email
violetaa@fzf.ukim.edu.mk
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications

Results 1-10 of 10 (Search time: 0.065 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Taking off Moslem women’s veils in Republic of Macedonia after the Second World WarAchkoska, Violeta 2001Journal Article
2Историски и современи македонски парадокси – случајот на Венко МарковскиАчкоска, Виолета 2009Journal Article
3Историјата како потреба – помеѓу минатото и сегашностаАчкоска, Виолета 2008Journal Article
4Македонската емиграција во Бугарија и афирмацијата на македонската национална посебност во периодот на формирање на асномска МакедонијаАчкоска, Виолета 2010Journal Article
5Македонската историографија и некои методолошки аспекти во проучувањето на личностите од најновата историјаАчкоска, Виолета 2000Journal Article
6Меѓунационалните односи и прашањето за употребата на знамињата на народностите во СРМ во шеесетите години на XX векАчкоска, Виолета 2005Journal Article
7Општествено-економскиот развој на современата македонска држава (1944-2004)Ачкоска, Виолета 2004Journal Article
8Политичките прилики за време на формирањето на првата Народна Влада на МакедонијаАчкоска, Виолета 2006Journal Article
9Содржините на комунистичката агитација и пропаганда од востанието до слободата (1941-1944)Ачкоска, Виолета 2012Journal Article
10Студиите по историја и болоњскиот процес – проблеми и перспективиАчкоска, Виолета 2007Journal Article