Loading... 2 0 5 0 false
eman.jpg picture
Full Name
Maneva, Elica
Vernacular Name
Елица Манева
 
Variants
Манева, Елица
Maneva, E.
Манева, Е.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Loading... 3 0 5 0 false

PublicationsResults 1-12 of 12 (Search time: 0.078 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Археолошки траги од култот на мртвите на средновековната некропола „Крстеви“ – Демир КапијаМанева, Елица 1996Journal Article
2Водочка варијанта на кружни наушници од крајот на XV векМанева, Елица 2005Journal Article
3Гробот 42 од ПепелиштеМанева, Елица 1999Journal Article
4Гробот 942 од некрополата Водоча – пример за обнародување на средновековниот накитМанева, Елица 2011Journal Article
5Два честита прстена-печатника на неидентификувана личност од XVI век од ВодочаМанева, Елица 2007Journal Article
6Кој бил носител на боздоганот шестопер од Водоча?Манева, Елица 2008Journal Article
7Накитот од гроб 463 од Водоча - крај на XV-XVI векМанева, Елица 2006Journal Article
8Од средновековните појасни гарнитури до подоцнежните пафтиМанева, Елица 2012Journal Article
9Свечената машка одежда од крајот на XV век – Некропола Водоча, Гроб 934Манева, Елица 2010Journal Article
10Скорпион како амблем на војнички прстен од ВодочаМанева, Елица 2009Journal Article
11Токајски наушници од МакедонијаМанева, Елица 1991Journal Article
12Чукарка, село Очипале, Делчевско – средновековна некрополаМанева, Елица 2003Journal Article