Loading... 2 0 5 0 false
e0b778183399e449d01b0a3a0db99261.jpg picture
Full Name
Aceski, Ilija
Vernacular Name
Илија Ацески
 
Variants
Ацески, Илија
Aceski, I.
Ацески, И.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Email
ilija@fzf.ukim.edu.mk
 
Loading... 3 0 5 0 false

PublicationsResults 1-13 of 13 (Search time: 0.044 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Екологијата, средината и социјалните промениАцески, Илија 2006Journal Article
2Еколошка глобализација, грижа за околината, социјална теоријаАцески, Илија 2007Journal Article
3Еколошка свест и вредностите на општествениот развојАцески, Илија 1991Journal Article
4Еколошка свест и ориентација на студентите. Свест помеѓу прогресот и опстанокотАцески, Илија 2008Journal Article
5Етничките групи во урбаниот просторАцески, Илија 1995Journal Article
6Колективниот идентитет и национализмотАцески, Илија 2010Journal Article
7Културниот и националниот идентитет во ерата на глобализација и европеизацијаАцески, Илија 2011Journal Article
8Макс Вебер за религијатаАцески, Илија 2001Journal Article
9Материјализмот на современата цивилизација и еколошката етикаАцески, Илија 2014Journal Article
10Некои карактеристики на религиозност кај студентската популацијаАцески, Илија 2009Journal Article
11Приватизација, пазарна економија, можности, заблудиАцески, Илија 1997Journal Article
12Религиозноста на населението во Република МакедонијаАцески, Илија 1992Journal Article
13Социологија на градот, социјалната теорија и урбаното прашањеАцески, Илија 1993Journal Article