zmat.jpg picture
Full Name
Matevski, Zoran
Vernacular Name
Зоран Матевски
 
Variants
Матевски, Зоран
Matevski, Z.
Матевски, З.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Email
zmatevski@fzf.ukim.edu.mk
 
Loading... 2 0 5 0 false
Researcher ID
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications

Results 1-10 of 10 (Search time: 0.028 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Religion in the Post Conflict Macedonian SocietyMatevski, Zoran 2016Journal Article
2Religious Exclusivism in Modern Macedonian SocietyMatevski, Zoran 2019Journal Article
3Revitalization of monasticism in the Republic of Macedonia after the fall of communismMatevski, Zoran 2011Journal Article
4Актуелноста на Веберовото сфаќање за религијатаМатевски, Зоран 2001Journal Article
5Анализа на социолошките содржини во програмите на македонското радиоМатевски, Зоран 2001Journal Article
6Билингвизам. Теоретска рамка базирана врз светски и домашни искустваМатевски, Зоран 2004Journal Article
7Масмедиумите и социолошките сознанија за религијатаМатевски, Зоран 1999Journal Article
8Меѓуетничка соработка во сферата на образованието – пример за дијалог меѓу невладиниот сектор и државните институцииМатевски, Зоран 2004Journal Article
9Мотиви за иселување на Македонците во Северна АмерикаМатевски, Зоран 1993Journal Article
10Улогата на наставникот во реализирањето на наставните содржини по социологија во средното училиштеМатевски, Зоран 1995Journal Article