38b1c0c7ca998dca3ab4f939bea5a16b.jpg picture
Full Name
Gјurovska, Mileva
Vernacular Name
Милева Ѓуровска
 
Variants
Ѓуровска, Милева
Gjurovska, M.
Ѓуровска, М.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Email
mileva@fzf.ukim.edu.mk
 
Loading... 2 0 5 0 false
Loading... 3 0 5 0 false

Publications

Results 1-13 of 13 (Search time: 0.037 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1From Flexible Organization to Stress on the WorkplaceGјurovska, Mileva ; Perovska, Jelena2017Journal Article
2Gender and Economic Life Through the Sociological PerspectiveGјurovska, Mileva 2022Journal Article
3Културата и економијатаЃуровска, Милева 2007Journal Article
4Културата и трудотЃуровска, Милева 1995Journal Article
5Макс Вебер и разбирањето на економијатаЃуровска, Милева 2001Journal Article
6Одржливиот развој како концепт за социјална интеграцијаЃуровска, Милева 2011Journal Article
7Поглед на дефинирањето на трудот во социологијатаЃуровска, Милева 1992Journal Article
8Потребите од социолошко истражување на работната средина во услови на научно-техничкиот прогресЃуровска, Милева 1985Journal Article
9Родот и економскиот живот низ социолошката перспективаЃуровска, Милева 2022Journal Article
10Социолошките аспекти на глобализацијатаЃуровска, Милева 2007Journal Article
11Социјалните аспекти на ЕУ интеграциите: со акцент вработеноста и невработеноста во Република МакедонијаЃуровска, Милева 2006Journal Article
12Улогата на образованието во создавањето поволни услови за интегрирање на Република Македонија во Европска УнијаЃуровска, Милева 2004Journal Article
13Улогата на социјалниот капитал во глобалното општествоЃуровска, Милева 2010Journal Article