Loading... 2 0 5 0 false
adamceska.jpg picture
Full Name
Adamcheska, Snezhana
Vernacular Name
Снежана Адамческа
 
Variants
Адамческа, Снежана
Adamcheska, S.
Адамческа, С.
 
Main Affiliation
 
Working groups
 
Email
snezana@fzf.ukim.edu.mk
 
Loading... 3 0 5 0 false

Publications

Results 1-9 of 9 (Search time: 0.028 seconds).

PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
1Активната настава – од преиспитување до преобразбаАдамческа, Снежана 1996Journal Article
2Дидактичко-методскиот потенцијал на ученичкиот тандемАдамческа, Снежана 1991Journal Article
3Законска и програмска поставеност на образованието на наставниците за средните училишта и образованието на возрасните во Република МакедонијаАдамческа, Снежана ; Велковски, Зоран ; Ангелоска Галевска, Наташа 2000Journal Article
4Модели на интерпретација на романАдамческа, Снежана 1995Journal Article
5Наставникот, наставата и реформите во образованиетоАдамческа, Снежана 1994Journal Article
6Некои аспекти во осознавањето на историските содржиниАдамческа, Снежана 1993Journal Article
7Некои аспекти на професионалното образование на идните наставнициАдамческа, Снежана 1998Journal Article
8Педагошката креација на наставникот во работата со ученички тандемиАдамческа, Снежана 1992Journal Article
9Проектните процеси во Основното образование на Република МакедонијаАдамческа, Снежана 2002Journal Article