Browsing by Type Other


Or, select a letter below to start browsing
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 31 to 50 of 75 < previous   next >
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Годишник 2019 Cvetkoska i Dimovska.pdf.jpgАНАЛИЗА НА МОЖНОСТА ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА СЕДУМЧАСОВНО РАБОТНО ВРЕМЕ ВО КОРЕЛАЦИЈА СО ПОСТИГНУВАЊЕ НА МАКСИМАЛНА ПРОДУКТИВНОСТ: ДЕЛФИ МЕТОДАCvetkoska, Violeta ; Dimovska, Milanka2019Other
Image-1 (2).png.jpgБалет Фест Сараево26-Sep-2018Other
Image-1 (7).jpg.jpgБалетски три птихКореограф: Сташа Зуровац - Хрватска; Музика: Марјан Нечак; Костимограф: Марија Пупучевска; Сценограф: Зоран Костовски; Светло дизајн: Милчо Александров18-Oct-2017Other
7-0001.pdf.jpgБалтичка платформа за современ танцIskra ShukarovaMay-2019Other
9.pdf.jpgВечер на современ тант во КотурIskra ShukarovaNov-2019Other
IMG_1544.jpg.jpgГала Балетски Концерт ( По повод 70 години од Македонскиот Балет)14-Dec-2019Other
Image-1 (1).png.jpgГала Балетски Концерт (Средба на балетски уметници од поранешната Југословенска Република)21-Apr-2017Other
IMG_1455.JPG.jpgДамата со камелии - Џузепе ВердиКореограф: Василиј Медведев - Русија; Сценограф, костимограф и дизајн на светло: Павол Јураш - Словачка; Асс. Кореограф: Станислав Фечо - Чешка10-Nov-2015Other
IMG_1460.JPG.jpgЕсмералда - Чезаре ПуњиКореограф: Михаил Крапивин - Русија; Сценограф: Живојин Трајановиќ; Костимограф: Љупка Ристовска; Диригент: Бисера Чадловска7-Apr-2016Other
IMG_1459.JPG.jpgЖизел - Адолф АдамКореограф: Леонид Лавровски - Русија; Сценограф: Милета Лесковац; Костимограф: Александар Ношпал; Диригент: Бисера Чадловска19-Feb-2016Other
IMG_1457.JPG.jpgЗаспани убавици (современ балет) (според романот на Јасунари Кавабата ,,Куќата на заспаните убавици'')Кореограф и сценска идеја: Саша Евтимова; Костимограф: Александар Ношпал; Музика: Рихард Вагнер, Едвард Григ, Ј. С. Бах, Густав Малер, Милан Димушевски; Видео и продукција: Предраг Милошевиќ; Светло дизајн: Васил Лисичов20-May-2016Other
8.3.3..pdf.jpgИнтернационален балетски и танцов натпреват СТЕЈЏIskra ShukarovaNov-2019Other
20.pdf.jpgКако да научат танцување децата со Даунов синдромIskra ShukarovaMay-2018Other
Image-1 (21).jpg.jpgКармен и Валпургиска Ноќ - Жорж Бизе, Родион Шчедрин и Шарл ГуноКореограф: Габор Кевехази - Унгарија; Костимограф: Марија Пупучевски; Сценограф: Марија Ветероска; Диригент: Бисера Чадловска5-Oct-2019Other
IMG_1461.JPG.jpgКлеопатра (Светска премиера) - Василиј Медведев - РусијаКореограф: Василиј Медведев - Русија; Музика: Нерија Цепаите Голдбер - Литванија; Диригент: Александар Анисимов - Русија; Сценограф и костимограф: Павол Јураш - Словачка; Асс. кореограф : Станислав Фечо - Чешка; Либерто: Јана Темиз - Турција19-Nov-2016Other
Image-1 (19).jpg.jpgКлеопатра (Светска премиера) - Василиј Медведев - РусијаКореограф: Василиј Медведев - Русија; Музика: Нерија Цепаите Голдбер - Литванија; Сценограф и костимограф: Павол Јураш - Словачка; Асс. Кореограф: Станислав Фечо - Чешка; Диригент: Бисера Чадловска27-Sep-2017Other
IMG_1466.JPG.jpgКлеопатра (Светска премиера) - Василиј Медведев - РусијаМузика: Нерија Цепаите Голдберг - Литванија; Диригент: Бисера Чадловска; Сценограф и костимограф: Павол Јураш - Словачка; Либрето: Јана Темиз - Турција; Асс. кореограф : Станислав Фечо - Чешка16-Nov-2019Other
Godisnik 2018 final-621-638.pdf.jpgКОИ ФАКТОРИ СЕ ОД КРУЦИЈАЛНО ЗНАЧЕЊЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ ПРИ ИЗБОР НА УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ПОСЛЕДИПЛОМСКИ СТУДИИ?Цветкоска, Виолета 2018Other
6.pdf.jpgКореографија 70 години УКИМIskra ShukarovaMay-2019Other
18.pdf.jpgКореографија за 38то издание на Интернационалниот фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“Iskra ShukarovaOct-2017Other