Browsing by Title


Or, select a letter below to start browsing
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 1291 to 1310 of 2597 < previous   next >
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
2015 M&NL.pdf.jpgX-ray diffraction analysis on layers in graphene samples obtained by electrolysis in molten salts: a new perspectiveBeti Andonovic, Anita Grozdanov, Perica Paunović, Aleksandar T. DimitrovDec-2015Article
Youth Perception on Marri (1).pdf.jpgYouth Perception on Marriage and Married Life: an Analysis from the Republic of MacedoniaRadulovikj, Makedonka ; Avirovikj Bundalevska, Irena 2016Proceeding article
CHALLENGES OF CONTEMPORARY SOCIETY II (1).pdf.jpgYOUTH UNEMPLOYMENT IN REPUBLIC OF MACEDONIATopuzovska Latkovikj, Marija; Borota Popovska, Mirjana; Starova, NitaNov-2017Article
Homo superior.pdf.jpgZa Homo superiora i za jednu etiku ljudskog poboljšanjaDonev, Dejan 2012Proceeding article
А method for improving the process and cost of non-destructive disassemblyMircheski, Ile ; Remon Pop-Iliev; Kandikjan, Tatjana Dec-2016Journal Article
Аnalyses of landslide evaluation factors using polynomial interpolationJovanovski Milorad, Abolmasov Biljana, Peshevski IgorSep-2013Proceedings
Аnimus и anima во игрите со зборови кај ПлаутЏукеска, Елена 2018Proceeding article
avtoimunosta i autizmot.pdf.jpgАвтоимуноста и аутизмотТрајковски, Владимир 2000Journal Article
vachkoska1993.pdf.jpgАграрот и селото во Македонија 1945–1955 годинаАчкоска, Виолета 1993Thesis
mgjurovska2013.pdf.jpgАктивните политики и невработеноста во Република МакедонијаЃуровска, Маја2013Thesis
Активноста на алкалната и киселата фосфатаза, глутамат пируват трансаминаза, глутамат оксалат трансаминаза и лактат дехидрогеназа кај пациенти со прогресивна пародонтопатија (магистерски труд)Белазелкоска Златанка1981Thesis
diliev2005.pdf.jpgАкционите истражувања во унапредување на воспитно-образовниот процесИлиев, Деан2005Thesis
mkrasniqi2012.pdf.jpgАлбанската национална преродба, Мисионерското Библиско друштво и бекташизмот 1814–1897 годинаКрасниќи, Мемли2012Thesis
msejdini2013.pdf.jpgАлбанскиот јазик како изборен предмет во деветгодишното образованиеСејдини, Мерита2013Thesis
ajakupovski2011.pdf.jpgАлбанско-италијанските односи од 1926 до април 1939 годинаЈакуповски, Ајрула2011Thesis
bemini2015.pdf.jpgАлбанското движење 1878–1900Емини, Бесник2015Thesis
Algebarski_n-arni_strukturi.pdf.jpgАлгебарски n-арни структуриMiovska, Valentina ; Celakoska-Jordanova, VesnaDec-2015Book
Алтернативен (договорен) имотен режим во брачна и вонбрачна заедницаИгновска, Елена2016Article
mavstoickova2014.pdf.jpgАнализа и вреднување на работата во организации од социјалната сфераАврамовска-Стоичкова, Маја2014Thesis
Анализа и процена на влијанието на коронарната и апикалната микропропустливост врз неуспехот на ендодонтската терапија (докторска дисертација)Ковачевска Ивона2007Thesis