Browsing by Author Koco, Dimche


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 2 to 9 of 9 < previous 
PreviewTitleAuthor(s)Issue DateType
Археолошки проучувања во Охрид од 1959 до 1965 г.Коцо, Димче 1967Journal Article
Климентовиот манастир „Св. Пантелејмон“ и раскопката при „Имарет“ во ОхридКоцо, Димче 1948Journal Article
НерезиКоцо, Димче 1970Journal Article
Нови податоци за историјата на Климентовиот манастир Св. Пантелејмон во ОхридКоцо, Димче 1967Journal Article
Околу датирањето на црквата Константин и Елена во ОхридКоцо, Димче 1954Journal Article
По повод дискусијата во „Годишниот зборник“Коцо, Димче ; Конески, Блаже ; Тошев, Крум 1951Journal Article
Прилог кон проучувањето на ОхридКоцо, Димче 1971Journal Article
Црквата св. Софија во ОхридКоцо, Димче 1949Journal Article